Забава и игра

Спорт

Музика 

Уметност

Превоз

Центарот Мајка Тереза овозможува ПРЕВОЗ на дел од корисниците со сопствено возило    .

Индивидуални часови

Индивидуален пристап и поддршка

За нас


Центар Мајка Тереза обезбедува услуги, информации и подршка за да им помогне на лицата со посебни потреби во надминувањето на бариерите за самостојно живеење, подобрување на нивната социјална, работна и образовна вклученост во општеството.

„Центарот Мајка Тереза“ – Гевгелија започна со работа во март 2017 година, благодарение на проектот „Hubilities“, кој е финансиран во најголем дел од странските католички добротворни организации: Италијанската Бискупска Конференција, Германската Иницијатива „Реновабис“ и Каритас Италија, а е спроведуван од Католичката Црква во Македонија и Нацинална Алијанса за лица со посебни потреби -Гевгелија. Овој современо опремен терапевтски центар е создаден да одговори на потребите и барањата на лицата со посебни потреби и нивните семејства, нудејќи квалитетни услуги од квалификувани стручни лица, кои се базирани на индивидуален пристап според способностите и интересот на самите корисници. Нивната среќа и напредокот, независност и социјална вклученост во општеството се наш главен преоритет. 

 

Нашиот тим


Новости & Активности


Наши услуги

Зошто децата и нивните родители нѐ одбираат нас